Μαθητής

Μαθητής

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Τηλεδιάσκεψη για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο


Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 οι μαθητές του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου παρακολούθησαν τηλεδιάσκεψη, που οργανώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με θέμα την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ειδικά καταρτισμένους αξιωματικούς με τη σύγχρονη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και εκπαιδευτικών βίντεο που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.
Στην παρουσίαση έγινε αναφορά στην αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στον σκοπό διοργάνωσης των τηλεδιασκέψεων. Ειδικοί μίλησαν για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που παραμονεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε από τους κινδύνους αυτούς.
Παρουσιάστηκαν , επίσης, στατιστικά στοιχεία που έδειχναν κατά πόσο οι Έλληνες ασχολούνται με το διαδίκτυο και αναφέρθηκαν και στις περιπτώσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
     Κατά τη διάρκεια της Τηλεδιάσκεψης οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματά τους, τα οποία απαντήθηκαν μέσω του συστήματος συνομιλίας chat από τους αρμόδιους αξιωματικούς.
 Η παραπάνω δράση υλοποιείται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
       Να σημειωθεί, τέλος, ότι το Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου συμμετείχε στην  παραπάνω τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων που υλοποιούνται από την Ομάδα Δράσης Πρόληψης (ΟΔΠ) του σχολείου για την αντιμετώπιση της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου