Μαθητής

Μαθητής

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

"Μια ημέρα στην Αρχαία Ελλάδα" Εκπαιδευτικό πρόγραμμα




Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 οι μαθητές της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Ευηνοχωρίου παρακολούθησαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχαίας Ιστορίας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια ημέρα στην Αρχαία Ελλάδα», που  οργανώθηκε από την εταιρεία δρω. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξειδικευμένη εταιρεία στο χώρο των ομαδικών δραστηριοτήτων αξιολόγησης καθώς και διοργάνωσης παιδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
   Οι μαθητές ως πολίτες της Αθήνας του 5ου π.Χ. αι. βιώσαν πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Αθηναίων. Φιλοσόφησαν. Ψήφισαν. Φιλοτέχνησαν. Χωρίστηκαν σε ομάδες και μεταφέρθηκαν νοερά στην  Αγορά, στην Πνύκα, στον Παρθενώνα, στον Κεραμεικό ερχόμενοι σε επαφή με την καθημερινότητα της εποχής, τα μεγάλα έργα, τα μέτρα και σταθμά, τη διατροφή, το ρόλο του πολίτη. Η ενεργός συμμετοχή των μαθητών και ο διαδραστικός τρόπος παρουσίασης του προγράμματος, βοήθησαν στην ανάπτυξη θετικής στάσης στο συγκεκριμένο ιστορικό γίγνεσθαι.
 Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν. Συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία. Απόκτησαν γνώσεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Καλλιεργήθηκε το ομαδικό πνεύμα.
Στο τέλος απονεμήθηκε στους μαθητές έπαινος για την Επιτυχημένη Συμμετοχή στο «Ταξίδι» της Ιστορίας στην Αρχαία Αθήνα, τη Συνεργασία και Δημιουργικότητα της Ομάδας.
   Η ιστορία αφομοιώνεται καλύτερα, όταν γίνεται βίωμα των μαθητών με την ενεργό συμμετοχή τους.
Μακάρι να μπορούσαμε να διδάσκουμε την ιστορία κατ’ αυτόν  τον τρόπο ώστε να γίνεται βιωματική.
Οι εντυπώσεις μας είναι μοναδικές!
Τους ευχαριστούμε θερμά!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου